Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Így nyit Görögország!

2021. január 18. - kalimeraeger

ajto_pb.jpg

Kép: Pixabay

A több, mint két hónapig tartó szigorú korlátozások után Görögország enyhít. Mondjuk, hogy miben.

A koronavírus második hullámával sikerrel harcoló Hellász boltjai és üzletei újra várják vásárlóikat és vendégeiket. Az enyhítés érvényes az összes kiskereskedőre, fodrász- és manikűrszalonra, természetesen kizárólag szigorú egészségügyi előírások betartása mellett, utóbbi kettő esetében a látogatás kizárólag megbeszélt időpontban lehetséges.

Mindezek elintézéséhez továbbra is díjmentes SMS küldése szükséges az illetékes hatóságoknak, melynek a nevet és címet kell tartalmaznia, a kimozdulás okát fedő számkóddal egyetemben. Az üzenet elküldését követően mindenkinek két óra áll rendelkezésére, hogy lebonyolítsa a vásárlást.

Az egyidőben egy üzletben tartózkodó vásárlók számát is korlátozzák, hogy így biztosítsák a megfelelő távolság betartásának esélyét.

Marad az este 9 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalom, illetve a kötelező maszkhasználat lakhelyelhagyást követően.

Hétfőn 320 új fertőzöttet regisztráltak Görögországban, mely 117-tel több a vasárnapinál.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6616395120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása