Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A Volkswagen zöld szigetté varázsolja Astypalaiat

2020. november 11. - kalimeraeger

astypalaia.jpg

Hogy hogyan? Máris elmondjuk.

A meseszép görög sziget ad otthont a Volkswagen egyik új, jelentős befektetésének.

A görög miniszterelnök, Kyriakos Mitsotakis és a német autógyártó a napokban jelentette be, hogy a környezetbarát projekt keretein belül elektromos autókat szállít Astypalaiára, így az 1334 lakossal bíró sziget egy energiakészlet tekintetében teljesen független, zöld lakóhellyé válik.

A befektető a Volkswagen saját gyártású elektromos autói mellett a hasonló elven működő buszait és teherautóit is beveti itt, valamint töltőállomások sokaságát tervezi felépíteni a szigeten.

A projekt természetesen a görög kormány támogatásával jöhet létre, mely szorgalmazza az elektromos járművek számának növelését az országban, mely kétségtelen nyitás a megújuló energia felé.

Görögország Európában vezető ezen a téren, a szél- és napenergiát már nagymértékben felhasználják, olyannyira, hogy a lakosság egy jelentős részét már ezzel látják el.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6316282264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása