Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Szörnyű földrengés és cunami rázta meg a paradicsomi görög szigetet

2020. október 30. - kalimeraeger

foldrenges.jpg

Kép: Pixabay

A természeti katasztrófának sajnos emberi áldozatai is vannak.

Péntek délután a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés rázta meg Samos szigetét.

Az erős rezgések mini szökőárak sorozatát vonták maguk után, a víz falvakat és utakat öntött el.

Információk szerint két tinédzser (egy fiú és egy lány, 15, illetve 17 évesek) éppen egy sikátoron haladtak volna át a fővárosban, Vathy-ban, amikor egy öreg épület egyik fala rájuk omlott. A fiú sajnos már a segítség kiérkezése előtt meghalt, a lányért pedig hiába küzdöttek, sajnos ő is életét vesztette.

A sziget egy másik részén egy 14 éves fiatal súlyosan megsérült, őt Athénba szállították.

A helyi sajtó 8 további sérültről számolt be, akiket egy samos-i kórházban ápolnak. Ezen kívül 11 személyt helyeztek el egészségügyi központban Karlovasi városában.  

A hatóságok arra kérik a lakosokat, hogy kerüljék a part mentét, illetve a megrongálódott épületeket, hiszen könnyen előfordulhatnak újabb szökőárak, a helyzet veszélyes, fel kell készülni az utórezgésekre is.

A török Izmir (Smyrna) városát is sújtotta a földrengés, legalább 4 halálos áldozatot követelve, de nagyon úgy tűnik, hogy ez a szám magasabb. Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök részvétét és együttérzését fejezte ki Erdogan elnöknek telefonon, valamint Görögország segítségét is felajánlotta. Twitterén azt írja: „Nézeteltéréseink ellenére ez most egy olyan időszak, amikor egy emberként kell fellépnünk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3016265032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása