Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Két görög sziget a körülmények ellenére is jó szezont zár

2020. szeptember 27. - kalimeraeger

serifos_pb.jpg

Kép: Pixabay - Serifos

Annak ellenére, hogy 2020 nagyon bekeményített, vannak helyek, melyek így is taroltak.

Példa erre a csodaszép Skyros és a nem különben gyönyörű Serifos, melyek a jó évet elsősorban a görög turistáknak köszönhetik.

A koronavírus természetesen a turisztikai szektorban is hatalmas károkat okozott, az utazási korlátozások, a karantén és a vírus terjedésétől való félelem sok embert visszatartott a nyaralástól, több hely gazdasági életét sodorva a tönk szélére.

A 2019-es adatok szerint Görögországban a turizmus az ország GDP-jének negyedét adja. Nem is beszélve az itt fellelhető munkaerőről, melynek aránya 16,7%-tól egészen 44,2%-ig terjed, ha azokat is beleszámoljuk, akik nem közvetlen kapcsolódnak a szektorhoz.

A Szporádok gyönyörű szigetén, Skyros-on és a meseszép kiklád Serifos-on azonban idén is virágzott a belföldi turizmus, a szálláshelyek majdnem telt házzal működtek, 80%-os foglaltság volt jellemző.

Nikos Mavrikos, Skyros polgármestere elmondta, hogy a sziget hozta az előző nyári adatokat, mely annak köszönhető, hogy ide elsősorban a görög turisták utaznak.

Serifos vezetői gyorsan felismerték, hogy 2020 valószínűleg távol tartja tőlük a nemzetközi nyaralókat, így ők is a honfitársaik felé fordultak, és buzgó kampányolásba kezdtek. És milyen jól tették!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8216217312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása