Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tudtad-e...

63. rész

2020. szeptember 14. - kalimeraeger

arkioi_iskola_gr.jpg

Kép: Greekreporter

...hogy Európa legkisebb iskolája Görögországban található?

Mégpedig Arkioi szigetén. A Dodekaniszosz-szigetcsoporthoz tartozó kis szigeten található oktatási intézményben jelenleg csupán egy nebuló, Hristos koptatja a padokat.

De nemcsak diákból van egy szál: Maria Fedra Tsialera egymagában képviseli a helyi tantestületet. A tanárnő Thessalonikiben született és nőtt fel, és 2017-ben kapta meg a lehetőséget, hogy az ország egyik legkisebb szigetére költözzön. Azóta is azon fáradozik, hogy biztosítsa az itteni intézmény zavartalan működését.

Sőt, mi több, a napokban még egy nemzetközi videós díjat is bezsebeltek. A verseny a „Víz, amit akarunk!” szlogent viselte, és a Vízi Múzeumok Globális Hálózata írta ki, hogy ezzel is még jobban felhívják a figyelmet a klímaváltozás vizeinkre gyakorolt hatásaira.

A pályázat során videós, rajz, illetve fotós anyagokat vártak, amelyek azt boncolgatják, hogy milyen a folyékony örökségünk továbbvitele és annak kapcsolata a klímaváltozással. A 2019 októberétől 2020 áprilisáig tartó versenyben mintegy 7000 diák vett részt világszerte.

Arkioi-val egyetemben négy másik görög iskola is elismerésben részesült. A pályázatok egy digitális kiállításon lesznek majd megtekinthetőek, illetve az UNESCO oldala is bemutatja őket.

Európa legkisebb iskolájának anyaga a Perperouna görög hagyományáról szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9616201160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása