Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország Szilícium-völgye

2020. augusztus 18. - kalimeraeger

ioannina_gr.jpg

Fotó: Greekreporter

Három német informatikai cég hozott létre bázist Ipirosz központjában, melynek következtében a helyszínt Görögország Szilícium-völgyévé kiáltották ki.

A P&I és a Prodyna után a német TeamViewer is megvetette itt a lábát, és megnyitotta kutatási és technológiai központját. Az utóbbi cég egy globális távcsatlakozási platformot üzemeltet, mely mindenféle számítógépen, telefonon és operációs rendszeren működőképes. 2005-ös alapítása óta már 6 milliárd eurós piaci értékkel bír.

De miért Ioannina és nem Athén vagy Thesszaloniki? A válasz egészen egyszerűen csak annyi, hogy ebben a görög városban sok informatikai szakos egyetemista tanul, akik diplomájuk megszerzése után nagy lendülettel munkába is állhatnak itt.

Philipp Deutscher, az IT & Software Fejlesztési igazgatója elmondta, hogy hosszú időre terveznek Ioanninával, és stratégiájuk egyik fontos pillére a frissen végzett szakemberek alkalmazása, nemcsak innen, de Athénból, Thesszalonikiből és természetesen az ország bármely pontjáról is.

Az öröm természetesen kölcsönös, hiszen sok fiatal, akik tanulmányaik elvégzése után szükségből külföld felé kacsintgatnának, most a maradás mellett dönthetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8016168150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása