Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tudtad-e...

56. rész

2020. június 30. - kalimeraeger

diana_bosszu_ruha_christina_stambolian.png

...hogy Diana hercegnő egyik ikonikus ruhájának tervezője görög földön született?

Az egyik leghíresebb „bosszúruhaként” vonult be a történelembe az a rövid, ejtett vállú, fekete ruha, amit a walesi hercegnő 1994. június 29-én viselt a londoni Serpentine Galéria partiján. Tervezője a Görögországban született Christina Stambolian volt.

Az athéni tanulmányok után Christina a '70-es években Londonba utazott, ahol estélyi-, koktél- és menyasszonyi ruhák megálmodásával vívta ki magának a hírnevet. Híres jótékonykodó, az egyes költeményeiből befolyt összegek elsősorban gyermekkórházakhoz, illetve gyermekekkel foglalkozó segélyszervezetekhez kerülnek.

De hogy a fent említett ruha miért is olyan nevezetes? Arra az estére nem ez volt az eredeti terv, Diana sokkal inkább egy, a hagyományoknak megfelelő, konszolidált öltözéket tervezett felvenni. A

kis fekete ugyan 3 éve a szekrényében kuksolt, de úgy vélte róla, hogy túl merész darab. Ám ezen a napon került nyilvánosságra férje, Károly viszonya Camilla Parker Bowles-szal, így a véleménye gyorsan megváltozott.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5515974800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása