Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tudtad-e...

55. rész

2020. június 20. - kalimeraeger

szieszta_u.jpg

Kép: Pixabay

...hogy a szieszta hagyománya több évszázadra nyúlik vissza Görögországban?

A szieszta nagyon sok görög számára a mai napig szent dolognak számít, azonban felgyorsult világunkban időtartama sok helyen lerövidült. A turistamentes településeken, kisebb falvakban azonban nyaranta manapság is csendes pihenőt tartanak 15 és 17.30 között.

Sőt, mi több, egy görög törvény is született a pihenőidő védelmében, mely súlyos pénzbírsággal sújtja az azt megszegőket.

A már említett forgalmas, nyaralókkal zsúfolt települések azonban sokszor nem tehetik meg, hogy hódoljanak ennek az élvezetnek, így a hagyomány egyre kopik. Pedig a nagy hőségben, ami Görögországban is tombol a nyári szezonban, jól esik egy kis szusszanás, hogy aztán energiával telve lehessen folytatni a napot, akár késő éjszakáig is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2215903224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása