Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Csodálatos görög újdonság az egészségügy területén

2019. november 28. - kalimeraeger

parkinson_ora.jpg

Kép: Greece10Best

Azt már megszokhattuk, hogy időről időre fantasztikus újdonságokkal rukkolnak elő, melyek egészségünk megőrzését vagy visszaszerzését, tüneteink enyhítését segítik.

A most napvilágot látott újdonság görög eredetű, és a Thessalonikiben található Aristoteleio Egyetem három 23 éves diákja, Thomas Bikias, Roni Lassi és Angeliki Papathanasiou nevéhez kötődik. Bikias, Lassi és Papathanasiou ugyanis létrehozták a Tremor FreeMe elnevezésű start up vállalkozást, melynek keretein belül egy olyan eszközön dolgoznak, ami a páciens kezén óraszerűen viselve segít csökkenteni a Parkinson kór okozta remegési tüneteket.

A készülék a remegés csökkentésével visszaadja a páciensek mindennapos komfortérzetét, és segítséget nyújt abban, hogy könnyebben folytathassák napi teendőiket.

A készülék azon mechanizmus alapján fejti ki hatását, hogy figyeli, melyik izom mozdul meg, és ezzel párhuzamosan aktiválja az ellentétes oldalon lévő izmokat, így mintegy ellentart a remegő izomnak. A működést mesterséges intelligencia által vezérelt számítógép segíti.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1515328998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása