Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tudtad-e...

42. rész

2019. október 30. - kalimeraeger

homerosz.jpg

Kép: Pinterest

...hogy Homérosz létezéséről a mai napig heves viták zajlanak?

Az emberiség irodalmát alapjaiban meghatározó leghíresebb művek, az Iliász és az Odüsszeia írója, Homérosz a mai napig generációk oktatását formálja, mindannyiunkét, akik a bátor és ravasz Odüsszeusz, a tragédiák sorát átélt Agamemnon és a többi görög hős történetein nőttünk fel.

De a történetmondó személye valóságos? Számtalan tudós tette és teszi fel a mai napig a kérdést, hogy egy valaha élt személyről beszélünk vagy csak egy kitalált karakterről.

Van, akik meg vannak győződve róla, hogy a fent említett művek csapatmunka eredményei, vannak, akik szerint a két munka stílusa is más.

Annyi bizonyos, hogy mindaddig, amíg valami kézzel fogható bizonyíték nem kerül elő, a „homéroszi kérdést” homály övezi és ez marad Görögország egyik legnagyobb mítosza.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5615273802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása