Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Az október az új június

2019. október 20. - kalimeraeger

naplemente.jpg

Kép: Siros - Pixabay

Bizony október már az a hónap, amikor a falevelek színt váltanak, majd lassan elkezdenek hullani.

Nem így Görögországban, ahol az utóbbi napok a júniusiakra emlékeztetnek, a hőmérséklet magas, a nap pedig szünet nélkül süt.

Az ország partvidéke és majdnem az összes szigete továbbra is nyári időjárással bír, így azon szerencsés turisták, akik vállalták a kockázatot, hogy főszezonon kívül utazzanak, most élvezhetik a mediterrán klímát.

Ez a fajta időjárás azonban nem szokványos itt sem, ilyenkor általában már Hellászban is beköszönt a hűvösebb idő, borúsabbra fordul.

Korfun, Görögország leghűvösebb részén még most is 22 fokos a tengervíz, így nem csoda, hogy még mindig sok turista élvezi a smaragd sziget vendégszeretetét.

És vannak, akiknek csak most veszi kezdetét a nyaralás. Szállodák százai várják még vendégeiket Rodosz, Kréta, Zakinthosz, és megannyi görög sziget valamelyikén. A jó előre lefoglalt úttal rendelkezők mellé pedig csatlakoznak azok, akik a szokatlanul jó időjárást kihasználva visszamenekülnének még egy kicsit a nyárba. Ez a szezon igazán kényeztető a helyieknek és a vendégeknek egyaránt, valamint remek bizonyíték arra, hogy az utószezon is beválthatja a hozzá fűzött reményeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9915242188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása