Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

5+1 ok, hogy ellátogass Thessalonikibe

2019. augusztus 31. - kalimeraeger

Görögország második legnagyobb városa mindig jó ötlet. Hogy nyáron, kora ősszel éppen miért, elmondjuk.

  1. Bulizz éjszaka!

thessaloniki_bars.jpg

Köszönhetően annak, hogy Thessaloniki egyetemi város, híres pezsgő éjszakai életéről, szórakozóhelyeiről. Akár egy kellemes estét akarsz eltölteni egy kis bárban a Leoforos Nikis-en, akár egy bártúrát tennél a Valaoritou és a Syngrou utcákon, esetleg egész éjszaka táncolnál a Mylos Clubban, a városnak mindenre van több opciója.

  1. Sétálj a régi parti sétányon !

    thessaloniki_8.jpg

Thessaloniki ezen gyönyörű, történelmi, vízparti része mind napközbeni, mind esti sétára tökéletes helyszín. Mindenképpen álljatok meg a város híres Fehér Tornyánál, hogy megcsodáljátok, és nassoljatok az utcai árusok kínálta csemegékből. Ha a magvak vagy a szárított gyümölcsök szerelmesei vagytok, keressétek fel a Nuts Factoryt, mely hatalmas kínálattal rendelkezik.

  1. Hajózz a Thermaikos-on !

thermaikos.jpg

Szállj fel valamelyik úszó bárrá avanzsált hajóra, és ringatózz a Thermaikos-öbölnél a barátaiddal!

  1. Fedezd fel a jobbnál jobb múzeumokat !

regeszeti_muzeum_thessaloniki.jpg

Thessalonikiben rendkívül sok és hihetetlenül jó múzeum található. Semmiképpen se hagyd ki a Bizánci Kultúra Múzeumát és a Régészeti Múzeumot, de a kisebbek, mint a Népművészeti vagy a Teloglion Művészeti Múzeum is sok érdekességet tartogatnak.

  1. Kóstold meg a helyi édességeket!

tsoureki_2.jpg

Thesszaloniki még Görögországon belül is kiemelkedő helyet foglal el az édességei tekintetében. Látogassatok el a Terkenlis vagy a Ble boltokba és vegyetek tsourekit! A helyi cukrászdák közül rengetegen árulják ezt a húsvéti édességet (nemcsak húsvétkor), és a város híres a bougatsa-járól, mit érdemes erős kávéval kipróbálni.

+1 Fedezd fel az alternatív oldalt!

ladadika.jpg

A város különböző részei, mint például a Ladadika egyre felkapottabb helyekkel telnek meg. A régi épületek trendi bárokká és éttermekké alakultak át, ahol leggyakrabban helyiek gyűlnek össze. Látogassatok el még a Rotunda környékére és az Aristotelous térre, ahol minden megtalálható, mi szem szájnak ingere.

Thessalonikiről részletesebben IDE kattintva olvashatsz.

Képek: Pinterest

Miliosz Katalin

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5715033824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása