Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Thessaloniki az egyik legjobb úti cél 2023-ban

2023. május 24. - kalimeraeger

thessaloniki_4_2.jpg

Kép: Pixabay

Görögország második legnagyobb városa az egyik legjobb választás 2023-ban a CNN utazási szakemberei szerint.

A település az utóbbi időben bőven szolgáltatott indokot arra, hogy minél többen ellátogassanak ide. Ilyen volt például nemrégiben a Modiano élelmiszerpiac felújítása és újranyitása.

Thessaloniki évszázadok óta az ízek és kultúrák egyvelege, mindig is az ország gasztronómiai fővárosaként emlegették. Nemrég az első görög városként csatlakozott az UNESCO Gasztronómiai Hálózatához. Gazdag kulináris hagyományairól, élénk gasztronómiai közösségéről és ínycsiklandó helyi finomságairól ismert. Vitathatatlanul az első helyen áll, ha görög édességekről van szó. A tsoureki, a bougatsa, a trigona panoramatos és a syropiasta a leghíresebbek az északi város finomságai közül.

A CNN szerint a népszerű vízpart és a gyönyörű strandok és hegyek közelsége miatt Thesszaloniki minden bizonnyal az egyik legjobb európai városlátogatási célpontnak számít. A település lenyűgöző történelmi vízi promenádja tökéletes az esti sétákhoz és a nappali felfedezésekhez egyaránt. Érdemes útba ejteni a híres Fehér Tornyot is. Az emlékmű jelenleg egy múzeumnak ad otthont, amely a város történetét mutatja be. A látogatók a torony kanyargós lépcsőin felkapaszkodva érhetik el a lenyűgöző kiállítóteret. Különleges élmény az egyik úszó bár fedélzetén élvezni a Thermaikos-öblöt.

Szaloniki közelében, a Halkidiki-félszigeten található jó pár Görögország legjobb strandjai közül. A három félszigetből álló Halkidiki tökéletes hely a nyári pihenésre, és számos lehetőséget kínál azoknak, akik inkább csendesebb, természetesebb környezetben szeretnének nyaralni.

Thessalonikiről bővebben ITT olvashattok, ITT pedig még több okot sorolunk fel nektek, amiért érdemes mielőbb felkeresni ezt a gyönyörű várost.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3318131774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása