Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A legismertebb görög ital már ízesített változatban is!

2019. augusztus 21. - kalimeraeger

sunouzo.jpg

Fotó: Greekreporter

Végre eljött, amire sok ember titkon vágyott: az AGP Fashion és a Food Beverages Hellas megalkotta a hiánypótló, ízesített ouzo-t.

A hírek szerint az egyedi termék máris célt ért, és megtalálta a piacot külföldön is. Amellett, hogy természetesen az eredeti, hagyományos íz is elérhető, mostantól citromos, narancsos, cseresznyés és mentás aromával is kóstolható Görögország ikonikus röviditala.

Az AGP Fashion&Food Beverages Hellas-t 2016-ban alapították. Jelenlegi legfontosabb céljuk, hogy új termékeiket, a Sunouzo-kat nemcsak belföldön, de külföldön is minél nagyobb sikerrel értékesítsék.

Az ötlet már 2010-ben megszületett, amikor Panagiotis Patsatzis és Georgios Tachtsidis Rodoszon vakációzott, és észrevették, hogy sok külföldi turista különböző gyümölcslevekkel keverve fogyasztja az ouzo-t. Athénba visszatérve megosztották az ötletet Aliki Patsatzi-val, Panagiotis lányával, aki végül megvalósította azt.

„Ausztrál, holland és angol vásárlók érdeklődnek, hogy merre találhatják meg a terméket az országukban”- mesélte egy interjúban Aliki.

A cég már 1500 palackot értékesített egy osztrák fesztiválon és 2000 üveget exportált Ciprusra.

Ezzel azonban nincs megállás, Patsatzi ígérete szerint 2020-ra egy új, eddig nem ismert görög itallal lepik meg a fogyasztókat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4515017996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása