Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Ezt a görög márkát ismered?

2019. május 03. - kalimeraeger

bvlgari.jpg

Vannak márkák, melyek első ránézésre árulkodnak származásukról, vannak, melyek neve mögött mélyebb nemzetközi történet húzódik. Így van ezzel a Bvlgari márka is, amely valójában görög. Tudtad?

A céget Sotirios Voulgaris ezüstműves alapította, aki a görögországi, ipiroszi Paramythiából származott, ám úgy döntött, Rómában próbál szerencsét. Üzletét 1884-ben hozta létre a Via Sistinán, mely nagyon hamar az arisztokraták kedvenc helyévé vált. A Via dei Condottin álló ikonikus luxusszalon megnyitásában 1905-ben már fiai, Giorgo (Giorgios) és Constantino (Konstantinos) is a segítségére voltak. Sotirios 1932-ben bekövetkezett halála után fiai vitték tovább a vállalat irányítását, amely aztán az ő gyermekeikre szállt át. Közben a vállalat szépen lassan terjeszkedett, és Olaszország után már Párizsban, Genfben, Monte Carloban, majd 1970-ben New Yorkban is megvetette a lábát, különleges csoportot hozva létre a Bvlgari órák gyártására. 1993-tól repertoárjuk parfümgyártással is bővült, melyet szépen kimunkált üvegcsékbe töltenek.

bvlgari_1.jpgA márka neve a család vezetéknevéből ered, támaszkodva a régi, kőbe vésett latin írásmódra, ahol az U betűt V-ként formázták.

2011-ben a LVMH vállalat hosszas érdeklődés után részvénycserével megvásárolta a Bvlgari részvények 51,4%-át, melyért cserébe a Bulgari család a Louis Vutton-Moët Hennessy vállalat részvényeinek 5,1%-t szerezte meg. A Bvlgari részvények fennmaradó része pedig résztulajdonosok kezében van.

Képek: Pixabay, Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3714802710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása