Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Megtelt Hellász egyik legnépszerűbb szigete

2019. január 24. - kalimeraeger

Érdemes résen lennünk, ha ide tervezzük a nyaralást!

santorini_2.jpg

Fotó: Pixabay

Nem is csupán Görögország, de a világ egyik leghíresebb és legszebb szigete Santorini, mely évről-évre turisták százezreinek (!) célpontja. A népszerűség már olyan mértéket öltött, hogy az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottsága 2019-ben korlátozni kívánja az ide érkező vendégek számát.

Az idegenforgalom az ország egyik jelentős iparága, ám a napi kb. 18 ezres tömeg már tarthatatlan állapotot idézett elő a szigeten a tavalyi év folyamán. Az amúgy is problémásan gyér vízkészlet pillanatok alatt megcsappan, a villamosenergia hálózatot hatalmas túlterheltség sújtja, a szűk utcácskákon mozdulni sem lehet, az itt lakók mindennapjai pedig mellőzik a nyugalmat.

Hogy milyen formában kerül sor a korlátozásokra, még nem köztudott, de amint bővebb információval rendelkezünk, megosztjuk veletek.

Addig is azoknak, akik már voltak a szigeten, egy kis nosztalgia, akik pedig még csak tervezik, egy kis kedvcsináló olvasható IDE KATTINTVA.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8514586942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása