Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

7 érdekesség, amit nem tudtál Santoriniről

2018. október 15. - kalimeraeger

Ha mégis, gratulálunk! :)

1. Santorini nincs elárasztva kék kupolás házakkal

p7130194.JPG

Noha a katalógusok Santorinit a kék-fehér házak otthonaként mutatják be, ez koránt sincs így. A szigeten ugyan találunk kék kupolás házakat, de a fő építkezési vonulatra nem ez a jellemző. Ez azonban ne ijesszen meg senkit, hiszen Santorini így is gyönyörű!

2. Egyes legendák úgy tartják, Atlantis itt helyezkedett el

p7130172.JPG

Santorini szigete több ezer évvel ezelőtt sorozatos vulkánkitörések következtében szakadt darabokra. Azóta semmilyen bizonyosságot nem találtak arra vonatkozólag, hogy Atlantis itt helyezkedett volna el.

3. Órákig tarthat Santorinin elérni egy hotelig

p7130169.JPG

Santorini különleges elhelyezkedése, lankás fekvése nem teszi egyszerűvé a szigeten való közlekedést, ezért, amikor szállást foglalunk, legyünk körültekintőek: válasszunk egy könnyen elérhető hotelt, ahová autóval is eljuthatunk, ne kelljen a nehéz bőröndöket a lépcsőkön fel-alá cipelnünk.

4. Az egész sziget egy vulkanikus szikla

p7130196.JPG

Ez az egyedülálló sziget vulkánkitörések sorozatának köszönheti mai kinézetét, ugyanis a vulkánkitörések maradványai formálták Santorinit és a környező szigeteket.

5. Santorini korai lakói barlangházakban laktak

p7130221.JPG

Évszázadokkal ezelőtt, a Santorinin élt emberek barlangházakban laktak, amit a vulkanikus kőzetekbe vájva alakítottak ki. Sok közülük ma is üzemel, csak sokkal modernebb változatban, esetleg szállodaként.

6. Santorini talaja kiváló a szőlőtermesztésnek

assyrtiko.jpg

A szőlő - a jelek szerint - imádja a vulkanikus talajt, így Santorini borai világhírűek, és a legjobb görög borok között tartják számon őket.

7. Santorininek titkos hőforrásai vannak

p7130226.JPG

A hőforrások nem annyira titkosak, körbeveszik Santorinit. Könnyen észrevehetjük őket ott, ahol a tenger színe hirtelen megváltozik.

Képek: Pinterest, archív

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1514303439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása