Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görög zászlós cupcake

2018. március 17. - kalimeraeger

A hosszú hétvége alkalmas arra, hogy süssünk valamit, akár a gyerekek bevonásával is. Mondjuk görög zászlós cupcake-t. Nem viccelünk. Tényleg nem.

A görög bulik, szülinapok, névnapok, esküvők kötelező kelléke következik. Akis Petrezikis receptje.

cupcake.jpg

Hozzávalók:

a cupcake-hez:

  • 16 dkg liszt átszitálva
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 darab egész tojás
  • 12,5 dkg vaj (ne margarin)
  • egy csipet só
  • 10 dkg apróra vágott étcsoki (jó minőségű) vagy csokipasztilla

a dekorációhoz:

  • 400 g hideg habtejszín
  • 1 teáskanál kék ételfesték (ha lehet, természetes)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, valamint helyezzünk muffin papírokat a muffinsütő formába, hogy majd azok elkészülve könnyebben kijöjjenek. Ne ijedjünk meg a különböző elnevezésektől, a cupcake valójában olyan muffin, aminek a tetején krém van.

Az egész tojásokat, a cukrot és a vajat helyezzük egy tálba, és addig mixeljük közepes fokozaton egy elektromos habverő segítségével, míg gyönyörű lágy krémet nem kapunk (ez akár 10-15 percig is eltarthat). Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport, majd a keveréket fokozatosan adagolva keverjük hozzá a krémünkhöz. A csokidarabokat vagy pasztillát ezután forgassuk a kész tésztába. Amikor elkészült, töltsük a tésztát a muffinpapírokba úgy, hogy körülbelül a papírok 3/4-ig érjenek. Körülbelül 20 percig süssük, tűpróba végzése mellett. Mikor elkészült, vegyük ki a sütőből, és várjuk meg, hogy a muffinok teljesen kihűljenek.

Hogyan díszítsük?

Verjük fel a hideg habtejszínt, egészen addig, amíg a felfordított tálból már nem csúszik ki a hab. Osszuk a felvert habot két részre, majd az egyik adaghoz óvatosan keverjük hozzá a kék ételszínezéket. Mind a kék, mind a fehér habot töltsük egy-egy tiszta zacskóba vagy tortadíszítő adagolóba, és kezdjük meg a zászló kialakítását a következőképpen: kis pöttyökkel dolgozva először alakítsuk ki a keresztet, majd a többi fehér részt a zászlóból, ügyelve az arányok betartására, mikor elkészültünk, fejezzük be a zászlót a kék színnel.

Kali orexi! Jó étvágyat kívánunk!

Akis receptjeit itt találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1813748596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása