Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország támogatási intézkedéseket jelentett be az új szülők számára

2024. március 29. - kalimeraeger

baba_pb.jpg

Kép: Pixabay

Görögország új, szülőknek szóló intézkedéscsomagot jelentett be, amelynek célja, hogy segítsen a családoknak megbirkózni az emelkedő megélhetési költségekkel, és kezelje az ország előtt álló demográfiai problémát.

Kostis Hatzidakis nemzetgazdasági és pénzügyminiszter és Sofia Zacharaki társadalmi kohéziós és családügyi miniszter sajtótájékoztatón jelentette be a születési támogatás 400 euróról 1500 euróra történő emelését. Az emelés visszamenőleges hatályú lesz, mivel a 2023-ban történt szülésekre is vonatkozik.

Konkrétabban: első szülés esetén az összeg 2000 euróról 2400 euróra, a másodiknál 2700 euróra (+700 euró), a harmadiknál 3000 euróra (+1000 euró), a többgyermekeseknél pedig 3500 euróra (+1000 euró) emelkedik. A támogatást várhatóan áprilisban két egyenlő részletben folyósítják. Az új intézkedés két év alatt mintegy 300 000 családot érint.

A miniszter kijelentette, hogy mivel a gazdaság jó pályán van, a kormány támogatni tudja az ilyen szociális intézkedéseket. Hozzátette, hogy idén 7 új intézkedést hoztak az újdonsült szülők számára.

Nevezetesen az adómentes küszöb 1000 euróval történő emelése, az anyasági támogatás 4 hónapról 9 hónapra történő emelése, a fűtési támogatás 3000 euróról 5000 euróra történő növelése gyermekenként, a szociális juttatás, a közszférában a bérszámfejtés reformja és a babatápszerekre vonatkozó profitplafon.

A kormány tisztviselői azt remélik, hogy az új támogatási intézkedések lassíthatják a reprodukciós ráta csökkenő tendenciáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3218366735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása