Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Miltiadis Tentoglou aranyérmet nyert a világbajnokságon

2024. március 05. - kalimeraeger

miltiadis_tenoglu_gr.jpg

Kép. www.greekreporter.com

Miltiadis Tentoglou 8,22 méterrel megőrizte távolugró koronáját a skóciai Glasgow-ban zajló fedett pályás atlétikai világbajnokságon.

A 26 éves görög sportoló az olasz Mattia Furlanival vívott küzdelmes csatát követően nyerte meg az aranyérmet. Legjobb ugrását az első próbálkozása során érte el, második próbálkozása 8 méter alatt maradt, a harmadik pedig hibás volt.

Tentoglou, valamint a 19 éves Furlani egyaránt 8,22 métert ugrott a nyitóugrásaikon. A holtverseny Tentoglou javára dőlt el, mivel a második legjobb eredménye jobb volt Furlaninál. A jamaicai Carey McLeod 8,21 méterrel bronzérmes lett.

A szabálytalan ugrások hamarosan a múlté lehetnek. Az Atlétikai Világszövetség egy olyan rendszer kipróbálását tervezi, amely a "felszállási" zóna bevezetésével kiküszöbölné ezeket. A tervezett, új szabályok az ugrásokat a sportoló "felszállási" és "leszállási" pozíciójától mérnék.

Arra a tényre hivatkozva, hogy a 2023-as szabadtéri világbajnokságon az összes ugrás egyharmada nem volt szabályos ugrás, a World Athletics szerint a javasolt új szabályok vonzóbbá tennék az eseményt a szurkolók számára.

Tentoglou a tavalyi isztambuli fedett pályás atlétikai világbajnokságon is aranyérmet nyert, néhány nappal a görögországi Tempi-völgyben történt vasúti katasztrófa után.

Az akkori örömét mérsékelte, hogy az aranyérem megszerzése után vegyes érzésekkel jelent meg az ERT állami televízió előtt.

"Ami történt, az tragikus volt. Szégyellem magam, hogy beszélhetek. Amit Nyfantopulos mondott, az volt a legjobb: hogy lehet, hogy itt versenyzünk, de senki sem tudja enyhíteni ezeknek az embereknek a fájdalmát. Nem tudom, hogy ezt a győzelmet hová ajánljam" - mondta tavaly.

Tentoglou, aki tavaly augusztusban a Budapesten megrendezett atlétikai világbajnokságon 8,52 méteres kiváló eredménnyel aranyérmet nyert, most ismét történelmet írt választott sportágában.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8318346423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása