Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Santorini Európa legnépszerűbb desztinációja

2023. július 13. - kalimeraeger

santorini_15_pb.jpg

Kép: Pixabay

Egy kutatók által készített térképből kiderült, hogy a görög Santorini szigete a legnépszerűbb turisztikai célpont Európában.

A kutatók a Google keresési adatait felhasználva készítettek egy olyan térképet, amely a különböző országok lakosai által legkeresettebb európai nyaralási célpontokat tartalmazza.

A tanulmány 185 ország 12 hónapra vonatkozó Google-adatait elemezve azonosította azokat az uniós nyaralóhelyeket, amelyekre a leggyakrabban kerestek rá olyan kifejezésekkel, mint "úti cél + nyaralás" vagy "úti cél + szabadság".

A CV Villas listája szerint a legnépszerűbb európai helyek között 47 országban, az Egyesült Államoktól és Finnországtól kezdve Kolumbián, Bolívián, Indián, Ausztrálián és Új-Zélandon át, Santorini a legnépszerűbb választás.

A görög sziget óriási népszerűségét kommentálva a CV Villas a következőket mondta: "Az aranyló naplementékről, a meleg hőmérsékletről és a lenyűgöző tájról híres Santorini nem meglepő, hogy ilyen magasan szerepel a kötelezően látogatandó helyek között".

A lista második helyét Ibiza szerezte meg, 29 ország, például Brazília, Argentína, Chile, Kenya, Mexikó, Jamaica és Portugália mutatta a legnagyobb keresési érdeklődést az ibizai nyaralás iránt, összehasonlítva bármely más európai úti céllal.

"Ibiza már régóta népszerű turisztikai célpont, köszönhetően a perzselő nyári időjárásnak, az egzotikus tájnak és a lenyűgöző strandoknak" - mondta a CV Villas a második helyezettről.

A lista harmadik helyén Tenerife áll, amely a CV Villas szerint "rengeteg felfedezni valót kínál a turistáknak, beleértve a hírhedt Teide vulkánt is".

Egy másik görög sziget, Korfu is bekerült az első ötbe, közvetlenül az olasz Szicília mögött. A top 10 második felében Hellász megőrzi népszerűségét olyan népszerű úti célokkal, mint Kos, Mykonos és Kréta, amelyek mind-mind keresett európai nyaralóhelyként jelennek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1318166454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása