Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A főszezon tumultusa miatt sokan változtatnak nyaralási dátumot

2023. április 25. - kalimeraeger

2022aprilis_pb_1.jpg

Kép: Pixabay

Egy nemrégiben készült felmérés szerint sok európai utazó elkerüli Görögországot a nyári időszakban.

Az augusztus különösen forgalmas Hellászban, ezért sokan úgy döntenek, hogy nem a legforgalmasabb időszakban látogatnak el ide. Bizonyított, hogy a tömegturizmus által kiváltott stressz elég ahhoz, hogy tönkre tegye a nyaralást.

A felmérés az Európai Utazási Bizottság kérésére történt, az adatokat 6000 személy biztosította, akiket Görögország fő turisztikai piacainak országaiból választottak ki.

Az adatok szerint a turisták közel 30%-a április és május között szándékozik Görögországba látogatni. Ez 6 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Körülbelül 40%-uk tervezi, hogy a nyári hónapokban, júniusban vagy júliusban utazik az országba, a felmérésben résztvevőknek 23%-a gondolja úgy, hogy augusztusban és szeptemberben Görögországba utazik, ami 9%-os csökkenést jelent a tavalyi évhez képest.

Más források alapján úgy tűnik, hogy a görög turisztikai ágazat általános képe az idei év növekedéséről szól. Vasszilis Kikiliasz görög idegenforgalmi miniszter februárban azt mondta, hogy Görögország turizmusa várhatóan 20%-kal növekszik majd 2023-ban.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1218110752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása