Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország 20%-os turisztikai növekedést vár idén

2023. február 21. - kalimeraeger

mani_pb.jpg

Kép: Pixabay

Vasilis Kikilias görög idegenforgalmi miniszter arról beszélt, hogy Görögország 20%-os turisztikai növekedésben bízik, és abban is reménykednek, hogy a nyári szezon a jó időre tekintettel meghosszabbodik.

A miniszter azt is kihangsúlyozta, hogy a turizmus Görögország gazdaságának egyik központi pillére, így reméli, hogy a becsült növekedés a szezon meghosszabbításával valósággá válik.

Ennek egy nagy szeletét képezik az amerikai turisták, akik a megjósolt adatok szerint a közvetlen járatoknak köszönhetően mintegy milliós táborral képviseltetnék magukat a nyáron, ezzel kb. 1 milliárd eurót költve az országban.

A 2022-es év jól alakult Hellász számára, egyrészt a kitolódott nyári időszak, másrészről a Covid-szigorítások enyhítésének köszönhetően. Az október az egyik legjobb hónap volt az utóbbi periódusban.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9218055182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása