Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Kitiltották az autókat Kréta meseszép strandjáról

2023. április 12. - kalimeraeger

elafonisi_pb_2.jpg

Kép: Pixabay

Ezentúl tilos autóval megközelíteni Kréta egyik ikonikus partszakaszát.

A helyi tanács a torlódások enyhítésére és a környezet védelmének érdekében hozta meg ezt a döntést.

„Tisztelnünk kell a környezetet és hoznunk kell néhány szabályt a jelenlegi anarchikus helyzetben” – mondta Kissamos polgármestere, Giorgos Mylonakis. Az önkormányzat képviselőtestületének határozata értelmében mostantól tilos járművel behajtani a környezetvédelmi övezetbe.

A látogatók a járműveiket 500-600 méter távolságban, egy erre a célra kialakított parkolóban kell, hogy hagyják. A kevés kivételek közé tartoznak a tűzoltók, a mentők, illetve a fogyatékosságuk miatt elektromos járművel közlekedők.

Ami a turistabuszokat illeti, rájuk is vonatkozik az új szabály. Mylonakis szerint Elafonisi-n, Balos-on és Falasarna-n szükséges ezen döntések meghozatala.

Tavaly Elafonisi a European Best Destinations nevű utazási oldal listáján Európa 10 legjobb strandja között szerepelt, több ezer utazó szavazata alapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8918101142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása