Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Új régészeti múzeum nyílik Athénban

2023. február 17. - kalimeraeger

uj_muzeum_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

A napokban nyilvánosságra hozták az új régészeti múzeum terveit, ami kétségkívül a főváros egyik megkerülhetetlen nevezetességévé avanzsál majd.

Az eseményen Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök elmondta, hogy a jelenlegi múzeum bővítése elég teret biztosít majd a világ egyik legnagyszerűbb gyűjteményének bemutatására. „Jelenleg kevesebb, mint a 10%-át tudjuk megmutatni azoknak a fantasztikus tárgyaknak, amink van, a többi a raktárban pihen”- mondta. Arra is rámutatott, hogy jelenleg az évi 500 ezres látogatószám nagyon kevés azokhoz a kincsekhez mérten, amelyeknek a múzeum ad otthont.

A munkálatokat magánszemélyektől érkező adományokból, nemzeti és EU-s forrásokból fedezik majd. A tervek szerint a jelenlegi épületet egy másikkal toldják meg, kertekkel és zöld terekkel gazdagítják majd. A kivitelezést a David Chipperfield Architects és Alexandros N. Tombazis & Associates SA végzi majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4618051750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása