Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország több tízezer olívafáról szavazott

2022. december 16. - kalimeraeger

olivafa_13_pb.jpg

Kép: Pixabay

Az előző nyáron tomboló tűz által súlyos károkat szenvedett olívafa-ültetvény új életre kap Delphi környékén.

Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök a helyszínen tett látogatásakor elmondta, hogy összesen 60000 fát ültetnek azok helyére, amelyek megsemmisültek a lángokban. „A célunk, hogy ezt, a Delphi karakteres látképéhez hozzátartozó panorámát a kultúrával és a mezőgazdasággal ötvözzük” – tette hozzá.

Az ehhez szükséges pénzt már állami és magánforrásokból el is különítették. A miniszterelnök szerint egyébként az itteni Amfissa-ültetvényen termő olívabogyók a prémium kategóriába tartoznak, melyet az áruk is tükröz.

Az Amfissa-ültetvény egyébiránt UNESCO világörökség, Görögország legnagyobb egybefüggő ilyen termőterülete, több mint 1,2 millió fával Amfissa városától egészen a Korinthoszi-öbölig nyúlik, mintegy 5500 hektáron.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3018003612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása