Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

"Esős" nyár volt az idei Görögországban

2022. szeptember 02. - kalimeraeger

eso_pb.jpg

Kép: Pixabay

Míg Európa legtöbb országát igen száraz, aszályos nyár sújtotta, addig Görögországban - furcsa módon - igen sok eső esett ezen a nyáron.

Noha korábban már írtunk róla Nektek, hogy a napsütéses napok száma Görögországban igen magas, több mint 300, ezen a nyáron mégis sok eső esett, melynek következtében a víztározók vízszintje is magasabb a megszokottnál. Az Athén környéki víztározók vízmennyisége hosszú évek óta nem volt ilyen magas: 1,14 milliárd köbméter.

A nyár folyamán olyan görög tájakon is esett az eső, ahol ez nem nagyon jellemző, így Krétán, Mykonos-on, Naxos-on vagy Paros-on is örülhetett neki a föld, és szomorkodhattak miatta a turisták. Az eső azonban nem mindig jelentett örömet a helyi, mezőgazdasággal foglalkozó szakembereknek sem, ugyanis az esőzések áradásokat és áramkimaradásokat is okoztak, sőt jégeső is esett, ami egyes vidékeken tönkretette a termést. Az eső viszont használt a nyáron országszerte elharapózó erdőtüzeknek: nemcsak kevesebb volt belőle idén nyáron, de oltani is könnyebb volt őket, ha közben az égiek is segítséget nyújtottak.

Aggodalomra azonban semmi ok, még így is a napsütés és a meleg idő jellemezte túlnyomórészben a gyönyörű országot.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1317922141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása