Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Lángolt a Penteli-hegy

2022. július 20. - kalimeraeger

tuz_a_penteli-hegyen_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com - videoshot

A görög hatóságok jelentése szerint sikerült megfékezni az Athéntól északra fekvő Penteli-hegyen pusztító tűz nagy részét. A kedden fellobbant lángokban több tucat ház teljesen leégett vagy megrongálódott, 34 embert kellett kórházba szállítani légzési problémák miatt vagy kisebb égési sérülésekkel. Kilenc települést, közel 600 lakost és az Athéni Nemzeti Obszervatóriumot is evakuálták.

A területen szétszórt, kisebb tüzek még vannak, többnyire Dioni, Dasamari, Anthousa, Panorama Pallini és Drafi térségében, ezek eloltásán jelenleg is dolgoznak.

A mentésben közel 485 tűzoltó, 28 szárazföldi csapat, számos önkéntes, 120 tűzoltóautó, 3 vizet szóró repülőgép és 5 helikopter vett részt.

A lángokat az erős szél gyorsan továbbvitte, a kedd esti éjszakában jól látható volt az Athén mögötti lángoló hegy, kísérteties fénybe vonva az előtte fekvő Akropoliszt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3317887339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása