Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Óceán Konferencia Görögországban

2022. június 15. - kalimeraeger

ocean_konferencia_pb.jpg

Kép: Pixabay

Görögország bejelentette, hogy szívesen adna otthont 2024-ben az Our Ocean Conference (a Mi Óceánunk Konferencia) elnevezésű rendezvénynek, mely szám szerint már a kilencedik lesz a sorban.

A konferencia célja, hogy a kormányzati és a nem állami szereplők találkozzanak, és különféle kötelezettségvállalásokat tegyenek az óceán egészségének és biztonságának védelmében.

Az első konferencia megnyitója óta összesen 1800 kötelezettségvállalást tettek, 108 milliárd dollár értékben.

"Az egészséges óceán elengedhetetlen az emberi civilizáció fennmaradásához és virágzásához. Az óceán szabályozza éghajlatunkat és időjárásunkat, a bolygó oxigénjének hozzávetőleg felét állítja elő, és több milliárd ember számára biztosít élelmet és megélhetést." - mondták el a Külügyminisztérium illetékesei. "Az óceán mégis veszélyben van. Az üvegházhatású gázok kibocsátása megváltoztatja az óceánok kémiáját, és roncsolja a szabályozó funkcióikat. Ráadásul más emberi tevékenységek, például a túlhalászás és a műanyagszennyezés potenciálisan visszavonhatatlan károkat okoznak az óceán növény- és állatvilágában."

A konferencia idén Óceániában került megrendezésre, jövőre pedig Panama lesz a házigazda. 2024-ben viszont a görögökön a sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1317858925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása