Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Nagy Sándor immunerősítője

2022. március 18. - kalimeraeger

nagy_sandor_2_gr_2.jpg

Manapság a super food kifejezéssel írják le azokat az ételeket, melyek fogyasztása rendkívül egészséges, és melyek tele vannak az emberi test számára kedvező hatású összetevőkkel.

Nagy Sándor is ragaszkodott az egyikhez, ami nem más, mint a homoktövis. Nagy Sándor ugyanis hadjáratai során észrevette, hogy a lovai előszeretettel fogyasztanak egy kis, narancssárga színű bogyót, amitől erősebbek, energikusabbak lesznek. Csillogóbb lesz a szőrük, és gyorsabban felépülnek, ha sérülés éri őket.

Nem is tétlenkedett, felfedezését követően elrendelte, hogy szakácsai építsék be a homoktövist a saját, a katonái és a lovak étrendjébe is, ezáltal is erősítve immunrendszerüket.

A homoktövis latin nevét is a nagy hódítónak köszönheti, ő nevezte el ugyanis hippophae-nak, azaz "ragyogó lónak", utalva a bogyók lovakra gyakorolt hatására.

A homoktövis természetesen nem Nagy Sándor felfedezése, hiszen csodálatos hatását már az ókorban korábban is felfedezték. A kis bogyóról az ókori görög orvostudomány és farmakológia is megemlékezett, ódákat zengtek vitamin-, ásványi anyag és antioxidáns tartalmáról, mely többek között javítja a szem egészségét, serkenti a haj és a köröm növekedését, erősíti az immunrendszert és növeli a koncentrációt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5617782822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása