Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország ismét behavazódott

2022. március 10. - kalimeraeger

ho_athen_thessaloniki_autopalya_20220310.jpg

Kép: www.greekreporter.com - Az Athén-Thessaloniki autópálya

Március 10-e ellenére heves havazás és hideg idő uralja Görögország nagy részét, mely a Filippos nevű hóviharnak köszönhető.

Csütörtök délutánra is hózáport jósoltak, és riasztást adtak ki Attika, Viotia, Fthiotida és Evia lakosai számára, hogy kerüljék a nem létfontosságú utazásokat, s ha mégis útra kell kelniük, használjanak hóláncot.

A havazás erőssége miatt csütörtökön zárva tartottak az általános és középiskolák Athén északi külvárosában és Attika más városaiban is. A görög főváros északi külvárosában több utat lezártak, a rendőrség pedig megtiltotta a hólánccal fel nem szerelt járművekkel való utazást a Thessaloniki felé vezető főúton és a régi Elefsina-Thiva országúton.

A helyzet Pelionban, Volos-ban, a Peloponnészoszi-félszigen, Trákiában és Közép-Makedoniában sem jobb, ahogy Ioanninában is havazik. Thessalia sem kivétel, Trikalában is erős havazásra számítanak. Még Krétán és az Égei-tenger egyes szigetein is havazást jósolnak az előrejelzések. A téli időjárás várhatóan vasárnapig tart majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5717777396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása