Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Aktuális koronavírus-helyzet Görögországban

2021. december 03. - kalimeraeger

virus_20211203.jpg

Kép: Pixabay

Sajnos Görögországban is megjelent a legújabb, omikron névre keresztelt variáns.

Hellász csütörtökön 6260 új esetet regisztrált, mely 64-gyel több az előző napihoz képest. Az eddigi rekord november 9-én dőlt meg, amikor is 8623 ember lett pozitív. Csütörtökön 341227 tesztet végeztek, mely 1,8%-os pozitív eredményt hozott. Az új fertőzöttek átlagéletkora 38 év, az elhunytaké 78, mely stagnáló adat az elmúlt napokban.

Csütörtökön 89 ember halálozott el a vírus következményeként, 14-gyel több, mint szerdán. A csütörtöki új megbetegedések közül csupán 13 volt, akiket a határátlépéskori rutinvizsgálatkor találtak. Jelenleg 704 beteg van lélegeztetőgépen.

Az egészségügyi miniszter, Thanos Plevris tegnap jelentette be, hogy azonosították az első omikron variánssal megfertőződött beteget. A görög állampolgár a napokban tért haza Dél-Afrikából Kréta szigetére. A miniszter biztosította az embereket, hogy minden a protokoll szerint történt, és a szükséges lépések maradéktalanul meglépésre kerültek.

Mindeközben kedden Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök bejelentette, hogy kötelezővé teszik az oltást a 60 év felettiek számára. Egyúttal elmondta, hogy aki ennek ellenére sem veszi fel a vakcinát, bírságra számíthat, mely havonta 100 €. Az új szabály 2022. január 16-án lép majd életbe. A kormány azért is találta fontosnak ezt meglépni, mert a lélegeztetőgépen lévők és elhunytak életkora nagy többségben 60 év feletti, így várhatóan csökkenni fognak a súlyos esetek. Az oltatlanokra továbbra is szigorúbb szabályok vonatkoznak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2316772310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása