Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország szigorít az új variáns miatt

2021. november 30. - kalimeraeger

lakat_5_pb.jpg

Kép: Pixabay

Görögország pénteken bejelentette, hogy annak érdekében, hogy az ország a karácsonyi szezonra is nyitva maradhasson, komoly szabályok betartása szükséges.

A legutóbbi hírek szerint a Dél-Afrikából, Botswanából, Lesothoból, Namíbiából, Szváziföldről és Zambiából Görögországba érkezőknek különleges engedélyt szükséges beszerezniük a görög konzulátustól amellett, hogy teljesen oltottnak kell lenniük. A belépési engedélyt pedig csak abban az esetben kapják meg, ha azt valami rendkívül komoly dolog indokolja. Akinek sikerül a belépés, az automatikusan 10 napos karanténba kerül, és 3 PCR-teszt elvégzésére kötelezik. Egyre az utazás előtt, egyre az országba érkezéskor, a harmadikra pedig akkor kerül sor, amikor véget ér a karantén.

Azoknak a görög állampolgároknak, akik ezekből az országokból szeretnének hazatérni, nem szükséges különleges engedélyt kérniük, de ugyanúgy 10 napos karanténba kell vonulniuk, és elvégezniük a fent említett 3 tesztet. A teljes oltottság rájuk is vonatkozik.

Az EU mindeközben már kérvényezte az érintett afrikai régiókból való beutazás betiltását annak érdekében, hogy az omikron variáns elterjedjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5816769166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása