Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Áradás követelt emberéletet

2021. november 29. - kalimeraeger

aradas_20211129.jpg

Kép: www.greekreporter.com

Ezúttal a Peloponnészoszi-félszigeten tombolt ítéletidő.

Múlt hét pénteken az áradást további heves esőzés követte, mely sajnos egy halálesetet és sok kárt okozott.

Ilia regionális igazgatóhelyettese, Vassilis Giannopoulos elmondása szerint az elhunyt férfit a kocsijában érte az áradás, mely magával sodorta Vrehnas-ban, Ilia északi részén. A Vergas folyó annak ellenére hagyta el medrét, hogy gépekkel mélyítették ennek megakadályozása végett. A hírek szerint termőföldek, otthonok, boltok, raktárak rongálódtak meg az időjárás következtében Andravida-Kyllini, Pinios és Ilida városokban.

A Kourtessi területen történt áradás miatt szükségessé vált a Patras és Pyrgos közötti autópályaszakasz rövid ideig tartó lezárása, több diákot úgy kellett kimenekíteni az iskolákból. Folyamatosan készenlétben kell állni, mert az időjósok az elkövetkezendő napokra is esőt ígértek.

Múlt pénteken Görögország több pontján is ítéletidő tombolt, az egyik legnagyobb vihar Zakinthos szigetét érte. Több hotel is károkat szenvedett, amikor egy tornádó csapott le Kalamaki régióra. Szerencsére senki sem sérült meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7816768556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása