Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

6000 felett a napi fertőzöttek száma

2021. november 05. - kalimeraeger

maszkos_no_pb.jpg

Kép: Pixabay

Szerdán 6.150 új esetet jelentettek Görögországban, és a szám sajnos csak emelkedik.

Az eddigi abszolút csúcs kétségtelenül a keddi volt, amikor 6.700 embernél lett pozitív a koronavírus teszt, az aznap elvégzett 232.409-ből. Kedden 59-en, szerdán 49-en hunytak el a betegség következtében.

A pozitívra teszteltek átlagéletkora 39 év, míg az elhalálozottaké 78. A szerdai 6.150-ből csupán 8 turistáról derült ki a rutinellenőrzés során, hogy hordozza a vírust. Jelenleg 431 beteg van lélegeztetőgépen.

A magas számok ellenére a miniszterelnök, Kyriakos Mitsotakis bejelentette, hogy nem lesznek új szigorítások. A parlamentben szerdán tett nyilatkozatában elmondta, hogy nagy valószínűséggel sem a társadalom, sem a gazdaság nem zár újra be. Kihangsúlyozta, hogy a pandémia továbbra is az oltatlanokra a legveszélyesebb, és sürgette azokat, akik még nem tették, hogy kérjék a vakcinát.

Annál is inkább, mert rájuk külön szabályok vonatkoznak. A közszférában és a magánszektorban dolgozóknak is hetente két gyors vagy PCR tesztet kell végezniük, melyek eredményeit közzé kell tenniük a kormány megfelelő oldalán. Ugyanezt az eredményt be kell mutatniuk, ha például üzletekbe, bankba, bármilyen ügyfélszolgálatra, boltba, esetleg szabadtéri étterembe vagy bárba kívánnak belépni. A szupermarketek és gyógyszertárak kivételek ezen szabály alól.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5816747428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása