Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögországba látogat október 28-án Angela Merkel

2021. október 27. - kalimeraeger

angela_merkel_gr.jpg

Kép: greekreporter.com

Angela Merkel német kancellár pénteken bejelentette, hogy október 28-29-én hivatalos "búcsúlátogatást" tesz Görögországban. Látogatása egybeesik az egyik legnagyobb görög nemzeti ünneppel, az OHI-val.

A német szövetségi kormány alelnöke, Ulrike Demmer szerint Merkel görögországi látogatása fontos jele a két ország szoros együttműködésének, mely többek között az egészségügy, az éghajlati kérdések és a migrációval kapcsolatos problémák területén jelentős.

Merkel csütörtökön a görög miniszterelnökkel, Kyriakos Mitsotakis-szal vacsorázik, majd pénteken is találkoznak, és 12:30-kor közös sajtótájékoztatót tartanak.

A görög kormányfővel folytatott találkozón szó lesz a kétoldalú kapcsolatokról, az európai és nemzetközi politikai kérdésekről, valamint a gazdasági együttműködésről is – mondta Demmer.

A kancellárt pénteken a Görög Köztársaság elnöke, Katerina Sakellaropoulou is fogadja.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5516737226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása