Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A görög nagyinak nem jött be Gordon Ramsay szósza

2021. szeptember 30. - kalimeraeger

santorini_gordon_ramsay_itv_gr.jpg

Kép: ITV - greekreporter.com

Lehetsz te a világ egyik leghíresebb séfe, lehet a neved Gordon Ramsay, ha egy giagia (görög nagymama) megkritizálja a főztöd, akkor bajban vagy.

Márpedig ez történt a méltán népszerű skót sztárszakáccsal, aki éppen Santorini szigetén forgatta gasztro-utazós sorozatát, a Gordon, Gino & Fred Go Greek-et.

Ramsay egy salsa verdével rukkolt elő, melynek alapja a szigeten termő híres kapribogyó volt, és az elkészített rákhoz szánta. Megkérte a nekik szállást adó nagyit, hogy kóstolja meg. A nagymama azonban az ízlelés után pár pillanatig csendben maradt. Ekkor Gino szólalt meg: “Nem ízlik neki, nem tudja, mit mondjon.” Ezután a giagia kimondta ítéletét: “Nagyon sok sót használtál.”

Gino reakciója mindent vitt: “Jó ég, megmérgezted szegény asszonyt, hagyd őt békén” – miközben Ramsay pár pillanatig szóhoz sem jutott. “Alulértékeltem az itteni kapri sótartalmát” – ismerte be a hibáját.

“Ilyen kaprihoz nem jutunk hozzá Skóciában” – tette hozzá. “Hogy fogyasztható legyen, teszek bele cukrot és némi citromot” – avatta be környezetét, miközben Gino és Fred nem tudták abbahagyni a nevetést.

“Ma egy dolgot biztos, hogy megtanultunk” – mondta Gino. “Még az istenek is hibáznak.” Ezután megkínálta a nagymamát egy pohár fehérborral, hogy az tompítsa a sós utóízt. “Ha az istenek is hibáznak, akkor mindannyiunknak van esélye” – tette még hozzá kacagva.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2316705240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása