Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Földrengés rázta meg a legnagyobb görög szigetet

2021. szeptember 27. - kalimeraeger

kreta_3_pb.jpg

Kép: Pixabay

Sajnos halálos áldozattal is járt a tragédia.

Hétfő reggel 5,8 erősségű földrengés tarolt Krétán, mely egy ember halálával és több személy könnyebb sérülésével végződött.

9:17-kor, Arvi városától 23 km-re, északnyugatra mozdult meg a föld a sziget Iraklion nevű közigazgatási területén belül. A hírek szerint egy 65 éves személy vesztette életét, mikor egy templom összedőlt Arkalohori faluban. Egy másik munkást, aki szintén ott dolgozott, sikerült kimenteni a romok alól.

Egy másik, a törmelékek által fogságba esett görög állampolgár is sikeresen megmenekült Patsideros faluban.

A vízellátási rendszert is komoly károk érték, ahogy sok épület is megrongálódott. Az elmondottak alapján a földrengés különösen hosszú ideig tartott, és több lakost háza és munkahelye elhagyására szólítottak fel. A mozgás szinte az egész szigeten érezhető volt.

Az epicentrum Arkalohori falva volt, ahol több épület is összedőlt, néhány pedig súlyos károkat szenvedett. A szülőket megkérték, hogy azonnal vigyék haza gyermekeiket az iskolákból.

A góc tíz kilométer mélyen volt, az első rezgést egy 3,8-as, majd egy 4,5-ös Richer skála szerinti erősségű követte.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6116702044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása