Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Szuper szabadtéri kiállítás Mykonos-on

2021. szeptember 13. - kalimeraeger

mykonos_kiallitas_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

Ha éppen erre jártok, semmiképpen ne hagyjátok ki! Ugyanis valóságos időutazásban vehettek részt. Ráadásul teljesen ingyen.

Egészen október végéig tekinthető meg a szabadtéri „A sziget, mely elcsábította a világot: Mykonos az 1950-es években” című kiállítás, melyet az amerikai filhellén fotós, Robert McCabe munkái alkotnak. A képeket a régi kikötőből Horába érve és Kastro városrészben tekinthetik meg az érdeklődők.

Ennek köszönhetően a mai kor utazója könnyedén bepillantást nyerhet a sziget mindennapjaiba, ahogy azt McCabe látta 1955 és '57 között, mielőtt a tömegturizmus beindult volna Mykonos-on. A fotós képein nemcsak a tájat, de az épületeket és az embereket is megörökítette.

„1955-ben Mykonos még olyan volt, mint egy teljesen független kis fejedelemség, a saját kultúrájával, táncaival, dalaival, költészetével, konyhájával, szöveteivel, építészetével, sőt, nyelvével” – mondta McCabe. „Mindez az elmúlt több ezer évben alakult ki és finomodott, háborúk, megszállás, szárazság és egyéb súlyos csapások alatt. Ez a gyönyörű sziget bizonyos módon az égei civilizáció egy zavartalan kis szegletét képviselte.”

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5616688054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása