Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Újabb szuperjárgányt kaptak lencsevégre Mykonos-on

2021. szeptember 02. - kalimeraeger

mykonos_2_pb_2.jpg

Az egyik legnépszerűbb görög szigeten a nyár folyamán szinte megteltek a vízi parkolóhelyek.

A luxuskategóriás jachtok közül ezúttal a Pi nevűt vélték errefelé felfedezni, melynek értéke eléri a 120 millió dollárt. A 77,25 méter hosszú hajó jelenleg egy amerikai üzletember, Howard Schultz tulajdona, de arról nincs információ, hogy ő maga érkezett-e hétvégén a szigetre.

Schultz 1986-2000 között a Starbucks Üzletlánc vezérigazgatója volt, majd 2008-2017 között szintén ezt a pozíciót töltötte be.

pi_gr.jpg

A jachtot a holland Feadship nevű cég építette 2019-ben. Külső megjelenését Jarkko Jämsén – Aivan álmodta meg, belsejének kivitelezése pedig a Sinot Yacht Architecture & Design és a De Voogt Naval Architects neveihez köthető.

A Pi akár 12 fő elszállásolására is alkalmas amellett, hogy a 18 főnyi legénységnek is bőven van rajta hely. Akár 18,4 csomóval is tud hasítani a vízen, 125,000 liter üzemanyagot és 33,000 liter vizet képes szállítani.

A világ legnagyobb jachtjainak listáján a Pi jelenleg a 187. helyet foglalja el.

Képek: Pixabay, www.greekreporter.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5716677830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása