Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tomboló erdőtűz Rodoszon

2021. augusztus 02. - kalimeraeger

tuz_rodosz_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

Hatalmas lángokban kezdett tombolni a tűz vasárnap a Dodekaniszosz-szigetcsoporthoz tartozó szigeten, melynek következtében annak nagy részén megszűnt az áramellátás.

A tűz fenyegeti a szépséges Pillangók völgyét, Kalamona katonai bázisát és Psinthos falut, melyet már evakuáltak. A tűzoltók figyelmeztették a környéken élőket, hogy álljanak készen a kimenekítésre, hiszen a lángok nagyon gyorsan terjednek, amit a vasárnapi erősebb szél méginkább elősegített.

A tűz következtében sokan elektromosság nélkül maradtak, csak azok az épületek tudták biztosítani a folyamatos villamosellátást, ahol rendelkezésre állt generátor. Sőt, több helyen a mobiltelefonok szolgáltatása is szünetelt, ahogy a vízellátással is problémák adódtak.

A tűzoltók folyamatosan dolgoznak az oltáson, repülőgépek és helikopterek segítségével igyekeznek megfékezni a lángok terjedését.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9116647262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása