Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Elektromos buszok Athén utcáin

2021. július 21. - kalimeraeger

elektromos_busz_ministry_of_infrastructure_and_transport.jpg

Kép forrása: Infrastrukturális és Közlekedési Minisztérium

Hétfőtől újféle járatok színesitik a főváros tömegközlekedését.

A spanyol Irizar e-mobility cég által gyártott buszok jelenleg teszt üzemmódban működnek. Külsőre inkább egy vonatkocsira hasonlítanak, azonban teljes mértékig egy busz funkcióival rendelkeznek.

A próbaüzem jelenleg a 2-es troli vonalán, az Ano Kypseli – Pagrati – Kaisariani szakaszon folyik, és egy hónapig tart. Az Infrastrukturális és Közlekedési Minisztérium még nem hozta meg a végleges döntést azzal kapcsolatosan, hogy melyik gyártó elektromos közlekedési eszköze felelne meg leginkább Athén utcáira. Ezidáig öt különféle tesztelés zajlott, mely szeptemberben kezdődött. Három kínai és két európai cég termékét próbálták ki. A Minisztériumnak ebben az OASA is segítségére van, akik a tömegközlekedést üzemeltetik Athénban.

A terv, hogy 2022-re állandósítják az elektromos buszokat a fővárosban, és egész Európában itt lesz a legtöbb ilyen közlekedési eszköz. Ez nagyjából 200-220 elektromos buszt jelent. Ehhez azonban az infrastruktúra is fejlesztésre szorul, természetesen ezen is dolgoznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3516634324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása