Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Okosszigetet adtak át Görögországban

2021. június 22. - kalimeraeger

astypalaia_1.jpg

Kép: Pinterest

Nagy jelentőségű tényről számolt be a görög miniszterelnök, Kyriakos Mitsotakis.

Klímasemlegessé alakították ugyanis a gyönyörű görög szigetet, Astypalaia-t, ami azt jelenti, hogy felszámolták a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőséget, mellyel a fenntarthatóbb életformára való áttérést, és a zöldebb jövőre való törekvést igyekeznek elősegíteni.

A projekt a Volkswagen Csoport támogatásával valósult meg.

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója nagyon izgatott a projekttel kapcsolatban, hiszen annak éghajlatvédelmi jellege mellett példamutató szerepe is igen jelentős. Diess hozzátette, hogy az éghajlat megóvása és a klímaváltozás elleni küzdelem az autógyárak érdeke is, így a vállalat nevében 8 elektromos autót és 12 töltőállomást adott át a sziget rendőrségének és a kikötői hatóságoknak.

Astypalaia elsősorban a helyben bőséges nap- és szélenergiából táplálkozik, így a görög miniszterelnök szerint, noha Astypalaia egy kis sziget, de reméli, hogy a példája ragadós, és nemcsak Görögországban, de a világon mindenütt ösztönzi majd a zöld gondolkodás előtérbe kerülését.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4816601448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása