Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Thessaloniki legújabb attrakciója

2021. június 12. - kalimeraeger

thessaloniki_1_2.jpg

Először láthatja a közönség az év legmelegebb évszakának, a nyárnak mozaik formában való megtestesítését a Thessaloniki Régészeti Múzeum jóvoltából.

Egy 1930-ban folytatott ásatás során találtak rá a csodaszép emlékre, majd gondos és hosszadalmas restaurálás után most bocsátják a nagyérdemű elé. Úgy tartják, a mestermű a Kr. u. 3. századból származik, és egy nagyobb illusztráció része. A régészeti munkálatok során találtak még egy telet és tavaszt (vagy őszt) ábrázoló alkotást is, valamint egy óceánt és tengert bemutató mozaikot is, melyek mind egy római kori ház padlóját díszítették.

mozaik_nyar_thessaloniki_gr.jpg

A telet és tavaszt vagy őszt ábrázoló alkotásokat a „Thessaloniki, Makedónia metropolisza” nevű állandó kiállításon lehet megtekinteni.

És hogy ezen kívül miért is érdemes ellátogatnotok Thessalonikibe? IDE KATTINTVA megtudhatjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr516591908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása