Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Nézd meg a csodaszép barackfavirágzást Imathiában!

2021. április 15. - kalimeraeger

barackfa_viragzas_dinos-vlahopoulos_gr.jpg

Kép: Dinos Vlahopoulos - Greekreporter

A Közép-Makedóniában található Imathia régió minden tavasszal rózsaszínbe öltözik, melyet a gazdagon virágzó barackfáknak köszönhet.

Bizonyára mindenki gyönyörködött már a japán cseresznyefákról készített képekben, azonban nem kell olyan messzire utazni, hogy hasonló szépségben legyen részünk. Ha eljön a tavasz, Imathia rózsaszín csodaországgá változik, sőt, erről messze nem tudnak annyian, így a tömeg is garantáltan elkerülhető.

A terület, mely tökéletesen belátható a Vermio-hegyről, világviszonylatban is lepipálja sok tavasszal virágba boruló társát.

Az elmúlt négy évben Veria városa fotóversenyt rendezett, ahol bárki teljes pompájában fényképezhette a fákat. Évente több, mint háromezren élnek a lehetőséggel, többen külföldről érkeznek, ebben az esztendőben azonban a vírus miatt ezt a rendezvényt is le kellett mondani.

A virágzásra általában késő február és március közepe között kerül sor, és 15 napig élvezhető a csodaszép látvány.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4816502314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása