Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Óvatos enyhítés Görögországban

2021. április 09. - kalimeraeger

uzletek_pb.jpg

Kép: Pixabay - illusztráció

Hétfő óta a kiskereskedések is újra kinyithattak, a kormány pedig támogatást ígért a továbbra is kényszerből zárva tartóknak.

Előző héten Görögország bejelentette, hogy feloldja néhány szigorítását, így több üzlet is megnyithatta kapuit. Kivételt képeznek ez alól a Thessalonikiben, Achaiaban és Kozaniban található boltok.

Az egységes miniszteri döntés szerint az üzleteket csak előzetes SMS elküldésével látogathatják a vásárlók, így pedig egy 3 órás időintervallum áll majd rendelkezésre a beszerzés lebonyolítására. Fontos viszont, hogy csak napi egy ilyen üzletlátogatás engedélyezett.

A plázák és a nagyobb üzletközpontok továbbra is zárva maradnak.

Görögországban kedden 4309 új fertőzöttet regisztráltak, 751-en vannak lélegeztetőgépen és 79 ember hunyt el.

A kormány 1000-4000 euró közötti összeggel segíti a vírushelyzetben nehéz szituációba kerülő vállalkozásokat. A kifizetésekre májusban kerül majd sor, mintegy 100.000 cég és vállalkozó részesül majd a támogatásban. Az összeg az alkalmazottak számától függ: 5 dolgozóig 1000, 6-20 dolgozót foglalkoztató vállalat 2000, 21-50 főt alkalmazó cég 4000 eurót kap.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6916495868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása