Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görög asszony az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának élén

2021. március 10. - kalimeraeger

fotini_pazartzis_ensz_ejb_gr.jpg

Kép: Greekreporter

Egy görög hölgyet, a nemzetközi jogi professzort, Fotini Pazartzis-t érte a megtiszteltetés, hogy betöltse ezt a pozíciót. A 198 állam egyhangúan rá szavazott.

Megválasztása után Fotini Pazartzis elmondta, hogy megtiszteltetésnek érzi, hogy a következő két évben ő foglalhatja el az elnöki széket. Ő az első görög nő, aki ezt a tisztséget viselheti.

Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága olyan szerv, amely független szakértőkből áll, akik folyamatosan figyelik, hogy tagállamaikban a nemzetközi egyezmény szerint kezelik-e a emberi és politikai jogokat. Minden állam rendszeres jelentésekkel kell, hogy szolgáljon a Bizottság felé, melyet a szerv áttanulmányoz és hangot ad aggodalmának vagy javaslatainak.

Pazartzis az Athéni Jogi Iskola Nemzetközi Tanulmányok Karának és a Nemzetközi és Európai Tanulmányok (LL.M.) igazgatója.

Alapdiplomás és posztgraduális képzéseket tart a nemzetközi jog, a vitás kérdések rendezése, a nemzetközi bíróságok és eljárások, a nemzetközi emberi jogok, a nemzetközi büntetőjog és a tengerjog témákban. Több könyvet írt és számos cikk kötődik a nevéhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9716456966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása