Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország legújabb terve a digitális nomádok odacsábítására

2021. február 24. - kalimeraeger

laptop_pb.jpg

Hellász egy kedvezményeket tartalmazó csomag összeállításán dolgozik, mely arra késztetheti a digitális nomádokat, hogy az országban telepedjenek le.

Az idegenforgalmi miniszter, Haris Theoharis elmondta, hogy ez a globális trend sok hasznot hozhatna Görögországnak. Korábban a miniszterelnök, Kyriakos Mitsotakis  úgy nyilatkozott, hogy szeretnének minél több, otthonról dolgozó külföldit rávenni arra, hogy Hellászt válasszák lakhelyül.

Hogy miért is éri ez meg? Természetesen a betelepülők éves keresete miatt, amely egy kutatás szerint eléri az átlagos évi 50.000 dollárt. Egy tanulmány szerint, ha Görögország 100.000 digitális nomádot tud bevonzani évente, és azok legalább 6 hónapot maradnak itt, az 1.6 milliárd eurót hozhat az országnak. Ez az összeg egyébként megfelel 2.5 millió turista heti költésének.

Az Idegenforgalmi Minisztérium jelenleg a szükséges hatóságokkal egyeztet. A cél, hogy egy olyan, sokak számára vonzó ajánlattal rukkoljanak elő, ami kellően szimpatikus ahhoz, hogy az otthonról munkát végzők úgy döntsenek, hogy rövidebb vagy hosszabb időre Görögországban telepednek le.

Theoharis miniszter továbbá elmondta, hogy mik azok a sarkalatos pontok, melyeken jelenleg dolgoznak, és amikről tárgyalnak:

  • Görögország reklámozása, mint ideális lakhely a digitális nomádok számára.
  • Az infrastruktúra fejlesztése, különös tekintettel a gyors internethálózatra.
  • Eszmecsere azokkal az országokkal, melyek népszerűek a külföldi, otthonról dolgozók között.
  • Kapcsolatfelvétel az olyan szervezetekkel, melyek digitális nomádokat alkalmazó start-up cégekkel működnek együtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2116438308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása