Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Athén "elcsendesedett"

2021. február 16. - kalimeraeger

athen_ho_gr.jpeg

Kép: Greekreporter - Odysseas Karadis

Mint korábban is írtuk Nektek, hatalmas hómennyiséggel és kemény mínuszokkal érkezett meg Görögországba a Medea, amely szombaton az ország északi részét, majd fokozatosan a délit is fehérre festette.

Noha Görögország magasabban fekvő részein nem ismeretlen jelenség a hó, Athénban kevésbé megszokott, így a most leesett, helyenként 25-30 cm-es, a hőmérséklet miatt el nem olvadó hó sok változást eredményezett a városban. Számos intézmény maradt zárva, utakat kellett lezárni.

evzonok_ho_gr.jpeg

Kép: Greekreporter - Odysseas Karadis

A nagy hóesés, a munkahelyek zárva tartása és a vírushelyzet miatt hozott korlátozó intézkedések hatására a város a források szerint szokatlan módon elcsendesedett, varázslatos környezetbe burkolva a havas műemlékeket. Csak az evzonok álltak rendületlenül az ismeretlen katona sírja előtt a Syntagma téren.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6316429512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása