Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Hull a hó és hózik Görögországban

2021. február 14. - kalimeraeger

ho_thessaloniki_1.jpg

Néhány napja írtunk Nektek az Alkyonides Meres-ről, azonban az enyhe napok után most hirtelen itt a megdöbbentő lehűlés.

Elérte Görögországot is az Észak-Közép-Európában a héten tomboló Medea névre keresztelt hidegfront, mely nemcsak a hőmérséklet drasztikus lehűlését, de több helyen havat is eredményezett. A hőmérséklet olyannyira lehűlt, hogy Észak-Görögország egyes területein a -10 Celsius fokot sem érte el, az ország második legnagyobb városát, Thessalonikit pedig belepte a hó, -2 Celsius fokot hozva magával.

A Medea második hullámát hétfőre várják, ekkor előreláthatóan Athén, Evia, Kréta és a Kiklád-szigetek számolhatnak hóeséssel, Athén egyes északi területein egyébként már vasárnap délután is szállingózott a hó.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9816427508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása